COVID-19: #EUSTAUACASĂ

ȘTIȚI, SUNT PUȚINI OAMENII PE CARE CHIAR ÎI CONSIDER CU ADEVĂRAT EXTRAORDINARI PE ACEST PĂMÂNT DE O BUNĂTATE ȘI DE O ÎNȚELEPCIUNE ADEVĂRATĂ, CARE AU O PURITATE ȘI O GINGĂȘIE A SUFLETULUI UNICĂ. ȘI DEDIC ACEST ARTICOL TO MY FAIRY GOD-MOTHER.

#dedicatedtoyou

Să stai cu picioarele întinse și să privești cerul, să te uiți cum trec oamenii pe stradă și să îți închipui povești despre cum ar putea fi cu adevărat viața lor, așa cum o făceam când eram copii, să guști încet cafeaua dimineața fără să te grăbești ca să nu prinzi traficul aglomerat și să pui pauză pentru puțin și să stai în prezent urmărind cât din ceea ce faci, faci într-adevăr pentru tine. Cine ești tu cu adevărat?

Când pui în balanță lucrurile, ar putea la o simplă analiză mediatică și mai puțin științifică că această perioadă de carantină este cel mai greșit lucru care s-ar putea întâmpla, dar totuși, nu ți-ai dorit măcar o dată în viață să scapi de la muncă, să ai timp doar de tine – să fugi undeva pe o insulă pustie, unde să poți în sfârșit să îți asculți gândurile?

Așa cum poate arată și fotografia din antet, metaforică am putea spune, am făcut-o în vară, și deși pare o simpla vitrină stradală eu am perceput-o ca pe un mesaj. Dacă nu ne oprim din ceea ce facem o să avem nevoie să ne uităm din vitrină la petice de natură. Acum noi am ajuns în acvariu.

O perioadă de introspecție. Cine sunt eu și ce fac pentru mine?

Sigur să stai întins pe canapea cu castronul de chipsuri lânga tine butonând și căutând canalele de știri pentru a te informa despre ce se mai zice despre virus poate fi o modalitate de a-ți petrece timpul, la fel și terminarea a 5 seriale de pe NETFLIX, dar nu cred că te ajută să evoluezi în nici un fel, ba chiar mai mult te ține conectat și cu gândul la problema virusului. Pentru că trebuie să fii informat ca să poți da share, comment la ultimele tratamente naturiste în combaterea virusului, cum dacă ai putea ți-ai injecta vitamina C prin venă și ai merge mândru la restaurant cu perfuzia după tine. Sau, de ce nu, să poți să îi cataloghezi pe toții fraierii influențați  politic să stea în casă, că e doar o banală gripă și suntem doar manipulați, că va începe criza economică, murim de foame și riscăm să rămânem fără hârtie igienică.

Vă prescriu următoarea rețetă: pansament pentru suflet împotriva COVID-19, a depresiei și a oricărei alte afecțiuni care v-ar putea distruge viața. Trage aer în piept, golește-ți mintea și întreabă-te cu mâna pe inimă Cine sunt eu ? Cât la sută din programul de zi cu zi îl faci pentru că trebuie și cât pentru că asta te face fericit. Te trezești dimineață și îți bei cafeaua în liniște și stai în pijamale, ei bine, asta te poate face fericit. Îți place să gătești dar nu ai niciodată timp, acum ai ocazia să exersezi și să îți faci acel blog pe care visai de atât de mult timp să îl faci. Toată lumea are acea carte neterminată lăsată pe noptieră pe care o va termina în următoarea: vacanță #timpulesteacum. Personal am o coleție de poze pe instagram intitulată Things to do care conține DIY-uri pe care voiam de atâta timp să le încerc. Machiați-vă dimineața în liniște, încercați lucruri noi, reorganizați-vă garderoba, pregătiți idei de ținutem luați un curs online sau învățați o limbă străină. Câte lucruri faci pentru tine și câte ca să ai ce povesti, arăta sau expune?

Nu cade cerul dacă nu ieși la cafea și în dimineața asta așa cum ai făcut-o în ultimii 6 ani în fiecare zi.

Italia a ales să își închidă granițele pentru că a conștientizat că în ciuda tuturor greutăților care ar putea să apară oamenii sunt scopul vieții și autoritățile au ales să ne protejeze, nu să ne închidă într-un turn. Cred că preferi să stai 30 de zile în casă cu tot ce ai nevoie, decât să ajungi să petreci tot atâta timp la terapie intensivă, sau închis în spital, sau cum ai putea trai cu gândul că ai putut infecta o persoană apropiată când puteai sta în siguranță în casă. Cu cât o să fim solidari și o să stăm acasă cu atât cazurile deja infectate vor fi depistate, vindecate și răspândirea virusului va putea fi oprită.

Dacă afli cine ești acum, vei vedea ce poți să devii cât ieși afară…#schimbareavinedininterior

Aceasta e o perioadă unică care poate nu ne convine tuturor, dar în loc să vedem doar aspectele negative ale situației poate putem conștientiza că ACUM și AICI e pentru o secundă care fuge cât ai clipi și să nu trebuiască să controlezi totul poate fi un cadou.

Nu vă pup să nu se ia,

Namaste,

Ștefana