PAVEL DESIGN – THE STORY BEHIND THE BRAND

Cu toate că în perioada aceasta din cauza condițiilor actuale petrecerile și toate “meetingurile” sunt lăsate în “pending”, ne propunem să vă scoatem puțin din atmosfera de carantină cu un articol dedicat unui brand local cu care noi colaborăm de mai bine de 3 ani și anume : PAVÉL. Oana Pavel este fondatoarea și directorul creativ al casei de modă ce îi poartă numele.

Având o experiență atât în ​​dreptul afacerilor, cât și în design, Oana a reușit să inspire și să creeze întreg conceptul PAVÉL

Iată primul nostru portret format din 17 întrebări pe care i le-am adresat Oanei, în care ne dezvăluie câteva dintre micile secrete ale unei afaceri de succes în România și ne vorbește deschis despre pașii pe care i-a urmat în dezvoltarea conceptului din spatele brandului Pavel.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Let’s get to know each other

Î: Oana îți mulțumim frumos pentru acest interviu. Ai putea să ne poveșteti puțin despre conceptul firmei ?

R:Brandul PAVEL a luat naștere în anul 2016 și mărturisesc am plecat de la ideea unui business online. Pe parcurs am înțeles că designul vestimentar este cu și mai ales despre oameni. Așadar cel mai bine am început să ne dezvoltăm odată cu deschiderea showroom-ului nostru din Iași. Deși conceptul fiecărei colecții l-am realizat împreună cu echipa noastră, un rol foarte important în conturarea acestuia l-au constituit numeroșii noștri clienți de la care am învățat foarte mult. Diversitatea și complexitatea caracterelor și mediilor din care provin aceștia ne-au împins pe noi să încercăm să creem cele mai potrivite ținute pentru fiecare în parte.

Î:Ce fel de obstacole ai întâmpinat în dezvoltarea afacerii ? Cum ați reușit să le depășiți?

R: În materie de obstacole, le-am întâlnit pe toate. De la cele financiare la început, până la cele care țin de alcătuirea echipei pe care o avem în prezent, și nu numai. 

Î:Ce vă diferențiază de firmele concurente?

R:Nu cred că există concurență în adevăratul sens al cuvântului, mai ales în ceea ce privește produsele custom-made. Clienții aleg un anumit designer care să le creeze ținute într-un mod foarte personal, aproape intim, intrucât nu te identifici din acest punct de vedere decât cu foarte puțini oameni.

Spre exemplu, am întâlnit tot mai des clienți care ne calcă pragul și ne spun să le punem corpul în valoare pentru un anumit eveniment. Alegerile sunt aproape în totalitate ale noastre, culoare, model, lungime, materiale, tot. Sunt foarte fericită că avem clienți tot mai deschiși.

În prezent PAVEL își cunoaște clienții, le cunoaște poveștile, știe să le evidențieze calitățile, să folosească materialele potrivite pentru a-i face să iasă în evidență, pe fiecare dintre ei, în stilul caracteristic lor.

 Î:Ce considerați că este mai important în raportul dintre idee și muncă munca depusă sau ideea?

 R: Nu cred că este ideea mai importantă decât munca în sine, sau invers, fără muncă nu poți valorifica ideea și fară idee…nu ai nimic.

Î: Ce aspecte luați în considerare în procesul de recrutare al personalului de specialitate?

R: Unul singur, să muncească de plăcere, tehnica se învață în timp.

Î:Este dificil să dezvolți un business în România?

R: Nu este dificil să începi, dar este o adevărată provoare să te menții. Noi am ajuns intr-un punct în care deja nu ne mai concentram pe supraviețuire, ci pe dezvoltare, dar nu este deloc ușor, nu pot să afirm că în prezent în România exista un cadru care să sprijine sfera de antreprenoriat.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Creativity VS Law

Π: Ce vă inspiră în procesul de creație?

R: Călătoresc atât cât imi permite timpul și încerc să privesc diversitățile culturale ca pe o sursă de inspirație. 

Î: A fost design-ul prima profesie pe ați ales-o?

R: Nu, dar intotdeauna am cochetat cu frumosul. În ciuda formației mele de jurist (am absolvit Facultatea de Drept), pe perioada studenției am lucrat ca hairdresser, practic am avut ocazia sa lucrez într-un domeniu foarte creativ, am văzut cum se realizează ședințele foto, etc.

Î: Ce v-a determinat să renunțați la o profesie în domeniul juridic pentru a activa în sfera designului vestimentar ?

R: Cred că mă exprim mai bine într-un domeniu mai creativ decât intr-unul mai riguros. Dar m-a ajutat foarte mult în sfera de business, mai ales ca am frecventat și cursurile de master în Dreptul Afacerilor. Drumurile s-au suprapus la un moment dat.

 Î: Care a fost primul pas pe care l-ați făcut pentru a vă dezvolta ideea ?

 R: Mi-am realizat bugetul. Business-ul se face cu bani.

A CUSTOMIZED EXPERIENCE

Î: Cum se desfășoară o zi de muncă la atelier ?

R: Mie imi place ca atmosfera de lucru să nu fie tensionată, așadar începem ziua de lucru cu o cafea, muzică și ne stabilim prioritățile. Depinde foarte mult în care perioada din an suntem, avem momente cand lucrăm la colecții și acolo este muncă de echipă, momente în care participăm la evenimente (Fashion Week) etc. Partea frumoasă este că nicio zi nu este la fel.

Î: În ceea ce privește designul vestimentar cât la sută este inspiraţie şi cât meseria învăţa?

R: Nu aș putea să pun în procente, dar cred cu tărie că dacă este dorință, orice se învață. Fiecare cu ritmul personal.

Î: Cum faceți posibil să îmbinați ce îşi doreşte clientul cu ce i se potriveşte?

R: De cele mai multe ori clienții știu ce li se potrivește, și aia le place. Și sunt foarte mulți care au încredere în noi și ne lasă să le creem ceea ce considerăm noi că li se potrivește cel mai bine.

 

2020 TRENDS OR NOT

Î: Care considerați ca vor fi tendințele în materie de modă ale anului 2020?

R: În afară de măști?! Pentru anul 2020 deja s-au prezentat pe podium mare parte dintre propuneri, însă situația actuală a făcut ca multe dintre ateliere, chiar și cele foarte renumite să-și reconfigureze puțin activitatea.

Cred ca abia pentru 2021 se va putea vorbi cu adevărat despre tendințe în materie de modă.

Î: Care considerați ca este stilul de rochie de seară cu care nu poți da greș?

R: Nu poți da greș cu rochia în care te simți cel mai bine. Dar, dacă trebuie să participi la un eveniment care se desfășoară într-o locație în care nu ai mai fost sau despre care nu știi nimic, sau nu cunoști tipologiile de oameni care vor participa, nu ai cum sa dai greș cu …little black dress.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Î: Cât de mult este influențat rezultatul final al unui articol vestimentar de calitatea materialelor utilizate ?

R: În proporție de 50%. Cealaltă jumătate o constituie tehnica de lucru.

Î: Care sunt recomandările dumneavoastră pentru antreprenorii aflați la început?

R: Să încerce, dar să știe că este foarte greu însă nu imposibil.

În final nu am decât cuvinte de laudă la adresa întreg conceptului Pavel care oferă clienților o diversitate de modele și stiluri de la rochii de cocktail, până la wedding dresses , creațiile Pavel spun o poveste și îmbracă o varietate de siluete, mulțumind orice domnișoară aflată în căutarea rochiei perfecte.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Stunning RED DRESS VS A Midsummer Night’s pink Dream

Atât eu cât și Ștefana  am avut ocazia să colaborăm cu Oana și pot să afirm că amândouă am avut parte de cele mai frumoase creații vestimentare. Cu toate că avem stiluri diferite: Ștefana urmează tiparele clasice și simple, pe când mie îmi place să surprind cu designuri mult mai nonconformiste, consider că rochiile realizate de către Casa de Modă Pavel ne-au descris perfect personalitatea punându-ne în evidență toate atuurile.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

De abia așteptăm să reintrăm în atelierul Oanei pentru a găsi nu doar o rochie simplă pe care să o purtăm la un eveniment, ci un articol vestimentar care să ne reprezinte și vă invităm să dați un follow paginilor de facebook și instagram ale brandului PAVEL. Puteți intra pe site-ul lor și comanda de acolo modelul dorit sau chiar să vă faceți o programare pentru a vizita atelierul Oanei.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_SocialMediaButtons_Widget”][/siteorigin_widget]

Aloha, Daria