Timpurile disperate cer măsuri disperate: Activități de carantină

Dear society,

Era o dimineață simplă de luni în care relaxată așteptam să îmi beau cafeaua cu scorțișoară și chilli pentru că ce ar fi viața fără puțin suspans ?Încă trăiam într-un regim semi-deschis aici, la malul mării Adriatice, în Italia. Și cum la fel ca în toate filmele bune e acel telefon care declanșează totul, așa a fost și în cazul meu. Nu primeam o mașină, un job nou într-o insulă tropicală din Hawai și nici nu a murit mătușa aia așa de îndepărtată care mi-a lăsat mie o moștenire exorbitantă. Era un scenariu NETFLIX, dar nu gen teenage drama ci mai cu seamă Containment sau Pandemic: How To Prevent An Outbreak, în care mă sună mama aflată la 2000 kilometri distanță să îmi spună să merg acum la cumpărături că se îngroșă gluma în Italia. Ei bine, aia a fost ultima zi când am ieșit din casă pe bune.

Oricât de grea ar putea părea situația, în care suntem privați de câteva dintre drepturile noastre fundamentale trebuie să înțelegem că siguranța și sănătatea sunt pe primul plan, și că e de datoria noastră să stăm acasă ca să îi protejăm pe cei din jurul nostru. Cu cât luăm mai în serios aceste măsuri cu atât mai repede vom putea să ne bucurăm de colectivitate.

Stați calmi, eu sunt bine, am timp mai mult să pun la punct proiectele pe care le aveam în to do list, și  așa am zis să pun pe hârtie câteva activități pe care le consider constructive, pe care fiecare dintre noi le poate face fie el singur, într-o casă sau într-un apartament.

1.If you can not go outside, go inside

Regula 21/90 spune că îți trebuie 21 de zile să creezi o oblișnuință și 90 de zile să creezi un stil de viață. Îmi place să sper că nu vom petrece încă 3 luni în casă, tutuși putem fructifica această perioadă ca să ne conectăm cu adevărata energia noastră primordială și să ne cunoaștem adevăratul eu. Vă recomand acum un site super inteligent făcut unde puteți accesa tutoriale de meditație, muzică clasică indiană, conținut vizual de calitate și articole descriptive cu surse științifice dovedite. Fie că ai 5, 10 sau 15 minute poți descoperi un program care să ți se potrivească în funcție de ceea ce dorești să obții.

Cine ești tu cu adevărat?

https://wemeditate.co/

  1. Home schooling

Gandhi spunea că fiecare casă este o universitate, iar părinții sunt profesorii. Ei bine, în aceste timpuri de criză ne întoarcem la acele forme ale educaței primare unde , părinții așa cum ar fi firesc sunt principalele modele pentru copii lor. Așa cum e poate deduce, fiecare părinte trebuie să fie mai mult decât oricând un model pentru copilul să și astfel să îl mobilizeze să fructifice acest timp, departe de hashtaguri, filmulețe amuzante despre virus și cât de nașpa se simte toată lumea. Învâțând ceva. Și asta se aplică ambelor părți. Să presupunem că urmează să stăm o lună în casă (cam atât am stat eu până acum), ceea ce înseamnă 30 de zile în care putem să ne rezervăm măcar o oră timp să citim 20-30 de pagini. Asta înseamnă aproximativ 3 cărți pe care le poți citi într-o lună. Mai mult decât atât, dacă ai conexiune online postez mai jos câteva site-uri de unde poti accesa gratuit în format pdf cărți și articole. By the way, scribd.com vine în ajutorul celor care doresc să fructifice timpul la maxim și să îi protejeze pe cei dragi punând la dispoziție arhiva lor de audiobooks, articole, reviste și cărți internaționale pentru 30 de zile în mod gratuit.[1]

Alte idei de site-uri: https://www.bookbeat.co.uk/,

  3. Să apreciezi ceea ce ai #Selfcare

În afără de tot skincareroutine, make-up routine și ce mai gătim azi care circulă pe internet vă recomand să vă faceți o listă de: astazisuntrecunoscătorpentrucă…? Pentru că am o casă în care să stau în carantină, supermarketul aproape, am o mașină și mă pot deplasa. Gândiți-vă că închisoarea voastră e viața de familie, căminul pe care voi vi l-ați construit și dacă nu vă place, do something abouth that. Petrece timp cu familia ta pentru că că unii au rămas blocați singuri, fără familie, prieteni, unii și fără internet pentru că nu au riscat să se întoarcă acasă, iar alții nu au familie să se bucure de ea. Și cu atât mai mult nu risca să ieși pentru că ai o familie care ar putea suferi, pentru că ai putea să îi rănești fără să știi. Iar dacă cumva îți permiți să te plictisești în această perioadă însemnă că nu ai fost niciodată singur cu tine însuți.

  1. Redecorating

Mută mobila din casă, aruncă ce nu îți mai trebuie, fă loc în garderobă, dă cu var. Personalizează-ți spațiul cu obiecte decorative de DIY, pe care să le faceți împreună ca o familie. Pentru că de ce să nu folosim timpul acesta constructiv. Sunt o mulțime de tutotiale pe youtube care te ajută să înveți din materialele pe care le ai la dispoziție să creezi obiecte decorative, de mobilier, să îți revitalizezi stilul casei și să înveți cum să gestionezi spațiul pentru a economisi spațiul și a mări optic suprafața apartamentului.

Aveți aici câteva surse ce vă pot fi de folos: https://ro.pinterest.com/dhatfield/diy-furniture/, https://www.housebeautiful.com/home-remodeling/diy-projects/ etc.

Bonus: Some NETFLIX shows for inspiration –  ABSTRACT- The Art of design, The Worldʼs most spectacular homes, Extraordinary interiors, Interior Design masters, The Creative Brain, Jeremy Scott: The People’s Designer, Print the Legend

 

  1. Nu te mai uita la știri

Oricât de mult ne-am dori să vedem că numărul îmbolnăvirilor și morților a scăzut asta nu înseamnă că ne influențează în mod direct și imediat. Chiar dacă o să avem grafice în scădere, în Italia, România sau în întreaga Europă, asta nu ne garantează că în 2-3 săptămâni ne vom pute plimba liniștiți prin Mall-uri spărgând sute de euro la cumpărături. Tot ce putem face este să așteptăm și să ne menținem calmul, pentru că nu e ca și Cuma r fi război și avem dreptul să ne temem că poate intra un soldat inamic în casa noastră și să ne taie beregata. Do not worry, be happ! Înlocuiește știrile cu tutoriale video, învață photoshop, sau o limbă străină, nici măcar cerul nu mai este limita.

  1. Wellness sau Cum reușesc să fac în fiecare zi 15000 de pași și 30 de minute de aerobic?

Cinci mii de pași de 3 ori pe zi înseamnă 15000 de pași adică 11 km şi a trei-patru ore. Poate părea mult dacă te gândești că stai în casă, iar mulți dintre noi stau în apartamente de 2-3 camere, cu balcon sau fără, permițându-le să facă un număr limitat de exerciții. Dar limitarea spațiului nu ește o scuză să ne complacem și să renunțăm la acel summer body pe care ni l-am dorit atât de mult. Pănă la urmă, în sala de aerobic facem antrenamente indoor și mergem de bună-voie.

Îți propun un exercițiu de imaginație, gândește-te că ai putea să îți faci un full makeover, ca atunci când ieși din casă prietenii tăi să fie uimiți, acum ai și elementul surpriză deci impactul va fi cu siguranță cel așteptat. Ce pot să te sfătuiesc este să îâi împarți perioadele de mers și să le combini cu alte activități productive, de exemplu poți asculta un podcast și să înveți ceva nou. Studiile arată că memoria este mai eficientă atunci când mergem pe jos[2]. Vă las mai jos unde puteți citi mai multe despre studiul acesta.[3]

  1. Financial Advice

 

Nu cumpăra ce nu ai nevoie. Stiu că putem tinde să cumpărăm mult mai mult decât avem nevoie fiind ghidați de panica generală că e posibil să rămânem fără nimic din ceea ce ne place. Gândiți-vă și la ceilalți! Persoane în vârstă, cu precădere care pot cumpăra doar cât încape într-o sacoșă și nici aceea foarte grea. Cumpărați alimentele pe care le cumpărați de obicei, încercați să nu lăsați ca această criză să vă schimbe stilul de viață. Încercați rețete noi, faceți-vă un buget și, de ce nu economisiți banii pe care i-ați fi cheltuit pe ieșiri în club, la masă etc. Puteți să vă planificați bugetul ți să schițați un plan de afaceri, în caz că aveați o iedee de proiect, dar niciodată timpul și resursele pentru a-l pune în aplicare. Eu recomand site-ul finanțare.ro unde puteți urmări calendarul de depunere pentru diverse tipuri de finanțări, granturi, burse și  plecând de la ideea dumneavoastră, cu puțină documentare a pieții, puțin timp și răbdare o idee poate deveni o afacere de succes. Nu vă faceți griji dacă nu aveți experență în domeniul afacerilor, majoritatea cusurilor oferă cursuri de perfecționare ăn afaceri incluse în proiectul de finanțare. O să scriu într-un alt articol mai multe despre asta.

Alte resurse: https://www.thefemalehustlersacademy.com/ebooks/stay-safe-bundlehttps://thefinancialdiet.com/, https://www.youtube.com/user/cristianlce

Cam astea au fost ideile mele. Voi cum vă petreceți timpul?

Namaste!

Ștefana

 

 

 

 

 

 

[1] http://www.universitytimes.ie/2020/03/jstor-makes-database-accessible-to-the-public/?fbclid=IwAR1KwfBPERKG0kaZLySNzSga-1DoERYd_n5uSjFVnZ1XT2oFmcA-BBJVHok;

https://scholalatina.it/en/latin-and-greek-texts/?fbclid=IwAR38Xzvd2SHCxlHprFcC1swKDwJ-f287XFcqYI5SjLrdT3j0MqAqcoyorY0

[2]  Sabine Schaefer the researcher

[3] https://digest.bps.org.uk/2010/06/23/memory-performance-boosted-while-walking/