NaradiX – platformă gratuită cu ajutorul căreia elevii pot recupera materia pierdută din cauza pandemiei

Hello, dear society!
Ne era dor de scris, ultimele luni au fost pentru întreaga echipă DS, o perioada de învățare, networking și autocunoaștere. Astfel, revenim toamna aceasta cu noi proiecte și colaborări inedite.
Până atunci, profităm de timpul rămas pentru a vă prezenta un alt proiect educațional, ce are în spate o echipă de oameni vizionari, veseli, reprezentarea perfecă a zicalei ”omul sfințește locul”, pe care noi i-am îndrăgit din prima clipă.
Ultima repriz[a se joaca cu naradix

Astăzi povestim despre Asociația Narada pentru educație și despre ultimul lor proiect Naradix  – o platformă gratuită menită să ajute până la 100.000 de elevi să recupereze materia pierdută în pandemie, lansată la începutul lunii iulie.

Narada este o organizație care funcționează ca o unitate de primiri urgențe în educație pentru școlile din comunitățile vulnerabile, iar de la începutul  pandemiei 259.000 de elevi au avut acces redus sau deloc la cursurile școlare. În cazul în care acești copii nu vor fi ajutați să recupereze materia, copii ar putea alege să renunțe la studii, sau din cauza lacunelor pe care le vor avea să nu mai poată ține pasul cu ceilalți colegi.

Naradix – platformă de educație remedială pentru clasele 0-8

La realizarea platformei, lansate de ONG-ul Narada, au lucrat peste 40 de profesori și 80 de voluntari și a presupus digitalizarea curriculum-ului școlar pentru clasele 0 – 8, la materiile (română, matematică, istorie şi geografie).

Mecanismul este simplu și recompensează elevii silitori.

După înscrierea în platformă (fiecare elev primește un cont personal) elevul are acces, în funcție de selecția sa inițială la cursuri și evaluări corespunzătoare clasei în care este, la materiile de bază studiate respectiv limba română, matematică, istorie și geografie. Pentru fiecare activitate realizată în platformă, utilizatorul primește naradini – bănuți virtuali pe care îi poate schimba cu premii reale: biciclete, cărți, căni etc.

Copiii pot fi înregistrați pe platformă atât de profesori, cât și de părinți. Vor descoperi o modalitate atractivă și modernă de învățare care permite accesarea în orice moment e nevoie 

0
până la 100.000 de elevi în platformă

Platforma lansată de Narada este însă o facilitate și pentru profesori, care vor putea face schimb de experiență cu alte cadre didactice prin intermediul webinariilor găzduite de Naradix”, se arată într-un comunicat remis Știrile PRO TV.

Proiectul este susținut de cora, Starbucks, Global Vision și realizată în parteneriat cu Editura Didactică și Pedagogică.

Cum pot susține și eu proiectul?
  • Dacă ești elev în clasele 0-8 poți să îți faci cont gratuit în platformă, poți participa la cursuri, rezolva teste sau participa la orele live împreună cu alți copii din țară.
  • Narada oferă fiecărui profesor oportunitatea să devină un vector al schimbării în bine a situației din învățământul românesc. Dascălii pot înscrie pe platformă elevii care au nevoie să recupereze cursuri sau pot populariza avantajele acestui sistem de educație digitalizat printr-un simplu share al link-ului platformei  în grupurile lor de elevi.
  • Cu un SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe pagina campaniei, fiecare persoană se poate alătura mobilizării extraordinare inițiate de Narada. Cu doar 2 euro/lună, riscul de abandon școlar pentru 2 copii este diminuat, iar copiii din mediile vulnerabile primesc astfel o șansă reală la educație.

  • Poți da follow pe Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok și povesti cu toți prietenii tăi despre această posibilitate de învățare interactivă – ai link-urile la finalul acestui articol.

Pentru curioși vă lăsăm în dreapta și un tutorial despre cum funcționează platforma NaradiX. 

De asemenea, Narada are și un canal de Youtube unde postează în fiecare zi noutăți, orele live de la toate clasele, așa că nu fiți triști dacă nu vă permite timpul să ajungeți. Avantajul NaradiX este că puteți folosi platforma la orice oră din zi.

Noi sperăm că v-am trezit curiozitatea. 

Cam atât am vrut să vă povestim noi astăzi, până data viitoare,

Cer senin!
Cu drag,
Dear Society Team 

Ps: Nu uita să like, share, subscribe, dacă ți-a plăcut articolul.